Antal inlägg: 6

Ditt namn:

Din e-postadress:

Din hemsida:

Ditt meddelande:

:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove)
:O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)

2022-08-27 02:39:54

2011-04-28 18:50:52 - Bo Allvin, E-postadressen är dold

Hej Siv

Jag såg att du fått med blomman scilla i ditt bildgalleri. Det gjorde mig glad, för jag älskar den blomman. Rektorsgården vid Katedralskolan i Uppsala är nu helt blålagd av scilla. Jag bor endast 200 meter från detta scillahav och passerar här dagligen förbi. Ja, sommaren väntar bakom knuten!

Varma hälsningar från Bo i Uppsala

2010-11-25 19:31:02 - Jan-Eric Sundin, E-postadressen är dold

Hej Siv!
Mycket rolig och informativ hemsida.
Även jag var en stor Radio Nord fan, min kompis bandade de sista 24 timmarna, vet ej om han har dom kvar.
Även är jag gammal klasskamrat med Bo Allvin.
Jobba på med sidan.
Zudden :D(flower)(star)

2010-05-13 23:43:40 - Bo Allvin, E-postadressen är dold

Hej Siv,

Vad kul det är att komma in på Din högklassiga hemsida. Radiominnen är en riktig guldgruva. Jag ler i mjugg då jag tänker på hur skräckslagna Sveriges Radio blev då radiopiraterna sände såväl musik, som reklam. från sina båtar på internationellt vatten. Konkurrensen medförde Melodiradions tillkomst 1962.

Rädslan för musik i radion fanns redan 1959, då Tage Danielsson skapade programmet Sommarpratarna. Barbro Bang Alving har skrivit om detta i en av sina böcker, Kärringen mot strömmen.

Dina kändismöten gillade jag också. År 1965-1966 arbetade jag på grammofonbolaget Philips-Sonora. Våra artister, ur ditt kändisgalleri, var Sven-Ingvars, Emile Ford och Johnny Cash. Jag var med på inspelningen av Säg inte nej – säg kanske, i Philipsstudion. När inspelningen var klar kom Sven-Erik Magnusson fram till mig och frågade om jag trodde att låten skulle slå. Jag blev helt paff av frågan, eftersom jag inte på något sätt kunde bedöma det, men jag chansade och sade att jag tror att den kommer att slå. Sedan gick jag och hoppades på att den skulle komma upp på Svensktoppen och den gjorde det! Ja, den låg faktiskt etta under en vecka. Min heder var räddad!

Avslutningsvis, så vill jag gärna komplettera texten till Din bild av Skatteskrapan i det sevärda galleriet Stockholm. Du skriver att den heter Barskrapan, i folkmun och det är ju sant. Det som jag dock tycker är ännu roligare är att Skatteskrapan ligger i kvarteret Gamen.

Många hälsningar från klasskamraten Bo Allvin

2010-03-23 19:01:13 - Kersti, E-postadressen är dold, stenhogen.dinstudio.se

Hej Siv, halkade in här när jag skulle redigera min egen sida. Roligt med så många minnen du har av radioprogram. Själv minnsjag att vi alltid på söndagsmorgnarna lyssnade på 'Hällebäcks Gård' och intog frukost på sängen i samband med programmet. Ja många minnen kommer fram, roligt att du lagt indet på din hemsida.
Ha en fin fortsättning av våren
Hälsn Kersti i Vårgårda(flower)(flower)(flower)

2009-02-04 12:01:51 - Bo Allvin, E-postadressen är dold

Ja, Gotland är fantastiskt!

Efter en dags cykelfärd bland blåeld och gotländska änge så kom då min flickvän och jag till Katthammarsvik. På bryggan stod en rödbena och höll vakt. Med vaksam blick iakttog han oss landbor, utan att lämna bevakningen österut ur sikte.

På återvägen mot Visby överraskades vi av MOTVIND två kilometer från Roma klosterruin. Jo, minsann, det kan blåsa ordentligt på Gotland.

Några dagar senare tog vi båten till Lilla Karlsö och blev åsyna vittnen till öns berömda invånare, såsom sillgrisslor – tordmular och lunnefåglar. Detta var på 1970-talet, då lunnefåglarna ännu häckade på ön.

Hälsningar från klasskamraten Bo